A kontakt grill-lel nem lehet mellé lőni 

kontakt-grill_pic3

A kontakt grill előnyeiről és felhasználásáról

A kontakt grill egy minden otthonban kényelmesen elférő, de annál hasznosabb háztartási eszköze. Sok veszekedés megy arról, hogy a grill termékek tulajdonképpen egészségesek-e vagy sem, hogy mennyire lehet őket fogyasztani a hétköznapok során. Nos, elárulom, hogy az energiaitalok és az édesség sem kifejezetten egészséges, mégis nagy számban és mennyiségben szeretjük őket enni a hétköznapokban is. A kontakt grill segítségével pedig kifejezetten egészségessé tehetjük az ételeinket. Hogy hogyan? Máris elárulom. 

Amit a kontakt grillről tudni érdemes

A kontakt grill az a benti grillsütő, amellyel a grillezett ételek mindkét oldala egyszerre sül, így nem kell azokat forgatni vagy vigyázni rájuk, miközben a kétoldali melegítésnek hála, csupán néhány perc alatt akármilyen ételt könnyen el tudunk készíteni. 

kontakt-grill_pic1

A kinti grillezésnek nagy hagyománya van. Egy olyan esemény ez, amikor összegyűlik a család, kivisszük a fél konyhát, és mindenki együtt van. Nem egyszer felcsendül a zene is, érzi az ember a frissen sülő hús illatát, és alig várja, hogy végre belekóstolhasson az elkészült ételbe. A grill ételek jellegzetes íze semmihez sem fogható, igazi kulináris élményt élhetünk át akkor is, hogyha csak tényleg a rácsra helyeztünk valamilyen húst egy kis sóval. 

Nem kell azonban, hogy a grill élményt limitáljuk a jó időre és a családi összejövetelekre. Hogyha az ember jobban belegondol, a kinti sütéssel nem egy gond van. Először is, minden összetevőt ki kell vinni. Arra a helyre, ahol bogarak vannak, ahol fúj a szél, ahol süt a Nap. Az embernek megfájdul a feje, és még a szén izzításával is bajlódhat az ember.  A kontakt grillek használata ezzel szemben igen egyszerű, gyors. Télen-nyáron tökéletesen működik, kis helyet foglal el és teljesen árammal üzemel, így nem kell kőkorszaki módjára saját magunknak csiholni tüzet belőle. 

A kontakt grill élménye

A kontakt grill igazi különleges ízélményt ad. A kinti grillben mindig van egyfajta szenes, kissé furcsa utóíz, de ennél a lehetőségnél emiatt nem kell aggódnia az embernek. Az alul-felül sütés miatt rövid idő alatt keletkezik egy ropogós pörcréteg, amibe élvezet lesz beleharapni, míg az étel belseje a keletkezett hő miatt megpuhul és persze át is sül. 

A kontakt grill segítségével néhány perc alatt csodálatos és különleges ételeket tudunk varázsolni az asztalra az egész család számára. Hogyha még néhány percet türelemmel tudunk lenni az elkészülés után, akkor az ételek belsejében keletkezett nedvesség átjárja az egész ételt egészen a ropogós rétegig, így még finomabb élményben lehet részünk. 

És hogy mi minden készülhet a kontakt grillben? Gyakorlatilag bármi, amit szeretnénk megsütni vagy roporgóssá tenni. Készíthetünk itt egyenesen szendvicseket, húsételeket. A halak elkészítéséhez is kiváló választás. Hogyha egészségesebben szeretnénk étkezni, gyakorlatilag bármilyen zöldséget feltehetünk a grill-lapra, és néhány perc után el is készülnek. Az egészséges étkezés többé nem számít majd akadálynak, hiszen akármiből ízletes fogásokat tudunk készíteni. Kiváló grillsajtok elkészítéséhez, és bizonyos édességeket is tudunk varázsolni az asztalra kellő fantáziával. 

A legjobb kontakt grill receptet keresed?

A kontakt grillekre szabott receptekből több ezer darabot találhatunk az interneten. Gyakorlatilag bármilyen nyers hús kerülhet ide, de kifejezetten érdemes lehet a pácolt ételeket is így elkészíteni. Nem fogunk csalódni az íz-orgiában, amit majd tapasztalunk. A legjobb benne, hogy a már szinte száraz kenyérből egyszerűen csodálatos melegszendvicset lehet gyártani. A belseje itt is megpuhul a kenyérnek, a töltelék megolvad, a külső pedig ropogóssá válik. 

kontakt-grill_pic2

Egy kontakt grill receptet szeretnék még megosztani, ami az én egyik személyes kedvencem. Persze rengeteg van, az ember válogathat bőven a jobbnál jobb ételek készítéséből. Egy szelet halból, két gerezd fokhagymából, olívaolajból és citromból csodálatos nyári ételt tudunk készíteni, amit még a Balatonon sem ettünk. Gyakorlatilag az összetevőket a halra tesszük és locsoljuk, a fokhagymát persze azért előtte átnyomjuk egy nyomón vagy apró darabokra vágjuk és utána mehet is a kontakt grillre az elkészült, sózott és borsozott hal. Hogyha várunk egy 10-20 percet és állni hagyjuk, akkor az ízek még inkább képesek egybefonódni és harmonikusabbá válni. Ajánlom mellé a hasonló módon grillezett kenyeret, de tökéletes köretnek hozzá akármilyen grillezett zöldség is. Hogyha a hagyományos köreteknél maradunk, jól illik hozzá a petrezselymes burgonya, de akár sült burgonyával is jó lehet, ami a gyerekek nagy kedvence. 

A kontakt grill összességében remek találmány, ami megkönnyíti az otthoni ételkészítést és kreatív ételek megalkotását. A használata gyors és egyszerű, és a mosogatással sem kell majd sokat bajlódnunk. Habár nem létszükséglet, én mindenki otthonába ajánlok beszerzésre egy ilyen remek kis eszközt. Szerintem nagyon megéri az árát, és sokszorosan visszajön rajta, hogy az étel gyorsan és gáz nélkül készíthető el rajta.