Az autóbérlés menete és előnyei

Avagy az autóbérlés miért gazdaságosabb megoldás, mint a saját személygépkocsi sok esetben

Úgy alakult, hogy egy éve nincsen már saját személygépkocsink, nem is volt szükségünk rá a családdal. Most azonban a nyáron úgy döntöttünk, ideje végre, hogy kicsit kimozduljunk otthonról. Úgyhogy el is terveztük az utat Horvátországba, a tengerpartra. Zágrábot is meg szerettük volna nézni, így mindenképpen kocsival akartunk menni. Gondoltuk, itt az ideje egy autó beszerzésének, aztán végül is az autóbérlés mellett döntöttünk, amikor átgondoltuk, hogy mennyire érné meg ez nekünk. Mármint, gondoljanak csak bele, mégis mennyi gond és papírmunka van egy autó megvásárlásával. Az autóbérlés egy sokkal kevésbé körülményes és nem mellesleg környezetkímélő megoldás is. Ha arra gondolok, hogy most újra lett volna autónk, akkor egészen biztosan, többet használtuk volna, mint kellene. Az pedig rengeteg káros anyag a környezet számára, nekem pedig fontos az, hogy a biológiai lábnyomom lehetőleg minél kisebb legyen, hogyha már mások annyira nem foglalkoznak ezzel a problémával. Persze vannak olyan helyzetek, amikor nincs tömegközlekedés, a távolság miatt pedig sem gyalog, sem repülővel nem lenne ideális az utazás. Akkor természetesen én is maradok a jó öreg autóknál, de akkor is inkább az autóbérlést választom. Így elmegyek a fontos dolgomra az autóval, aztán ahogy végeztem, vissza is viszem azt a céghez, ami az autóbérlést intézi. Szerintem így ez talán a lehető legjobb módszer egyrészt a környezet, másrészt a pénztárcám számára is. Több tízezer forintot spórolok ezzel. Nyilván nem havonta, de félévente-évente már megéri. Arról pedig ne is beszéljünk, hogy a kocsi nem állhat csak úgy a garázsban, ha az ember nem használja huzamosabb ideig, akkor az akkumulátor lemerülhet, ráadásul a kerekeknek sem tesz jót, hogy folyton ugyanabban az állásban vannak, hiszen az autó sem két kiló, így pedig hamar tönkre is mehetnek. Ami, hadd ne ismételjem mindig magam, bizony plusz kiadás, meg hát macera is, szerelőhöz menni, majd visszamenni az autóért, és a többi.

Miért is jó tehát az autóbérlés?

Gondoltam csináljunk egy gyors listát a már felhozott érvekből és további szempontok szerint is, miért olyan jó az autóbérlés. Ha tehát nem használnánk napi szinten a gépjárművet, az autóbérlés logikus lépés, mindig karban tartott, odafigyelt gépjárművet kapunk az autóbérlés során. A bérelt autó tiszta, folyton tisztított darab. Kevesebb a papírmunka az autóbérléssel, mint a saját kocsival. Gazdaságosabb, hiszen a kocsik még használtan és több százezer forintba kerülnek, az autóbérléssel szemben. A kényelem: gyakorlatilag nem a saját felelősségünk a kocsi bárminemű karbantartása. Környezetvédelem: autóbérléssel kevesebb káros anyagot juttatunk a levegőbe, amit aztán nekünk kell belélegezni. Közelség: persze az otthoni autó jobb esetben a garázsban pihen, ma már Budapest központi helyén is található jó és megbízható hely, amelyik autóbérléssel foglalkozik. Avagy autóbérlés – Határ út. Itt biztosan meg fogjuk majd találni a kedvünkre való gépjárművet vagy gépjárműveket. Hiszen így még az a szabadságunk is megvan, hogy minél több autót kipróbáljunk. Ha mondjuk minél többfajta kocsiba szeretnénk beülni és vezetni, mielőtt egy mellett döntünk, mert tényleg mindennap használnánk, akkor is remek lehetőség, hiszen így tényleg el tudjuk majd dönteni, hogy számunkra melyik a legjobb vagy leginkább hozzánk illő darab. Szerintem ez egy remek lehetőség a gépjárművek megismerésére. Az autóbérlés ráadásul tényleg számos előnnyel jár az autótartással szemben, úgyhogy érdemes megfontolni a lehetőséget.

Az autóbérlés és a környezetvédelem

Mint megtudtam, másokat is foglalkoztat a téma, amely szerint az autóbérlés sokkal bölcsebb döntés, hogyha környezettudatosan szeretnénk élni a saját gépjárműnél. Ha erről bővebb információt szeretnénk szerezni egy cikk keretében, akkor be is linkelek egyet, érdemes ugyanis elolvasni egy másodkezű véleményt is minden témából szerintem. A jövő generációinak számára fontos ugyanis, hogy már mi is odafigyeljünk a környezetünkre. A kormány már számos intézkedést vezetett be, nem véletlenül vannak szelektív hulladékgyűjtő állomások vagy csökkentettük a nejlonzacskók kiadását. Természetesen a tudatosság bizonyos szabályokkal és néha befektetéssel is járhat, szerintem az autóbérlés pont egy olyan dolog, amivel mind a környezet, mind a saját érdekünket is szolgáljuk.

Remélem, a kis összefoglalóm legalább néhány embert gondolkodásra és megfontolásra vett rá a témában. Természetesen, a cikk főleg azoknak szólt, akiknek releváns ez a dolog, hogyha mindennap a munkahelyünkre járunk egy autóval, az nyilván senkinek sem érné meg, hogy az autóbérlést fizesse, azonban sok esetben igazán hasznos lehet. Ritkább használatnál, hosszabb utazásnál és még sorolhatnám. Szerintem sokaknak nagyon jó lehetőség ez, amit semmiképpen nem érdemes kihagyni.