Műfenyőkről általában

Műfenyőkről és az irreális karácsony várakozásomról

Mielőtt bárki mélységesen megvetne, hogy július közepén, miért írok a karácsonyról, azelőtt elmagyaráznám azt, hogy én abszolút karácsony imádó vagyok. Aki tipikusan az a típus, hogy rajongásig oda van a karácsonyért és szinte egész évben arra készül, hogy végre eljöjjön karácsonyeste. Így bár tudom, hogy kissé beteges, de már nyár közepén is képes vagyok műfenyőket nézegetni és karácsonyi díszeket vásárolni, konkrét pinterest táblám van arra, hogy milyen karácsonyi dizájnt szeretnék a lakásomba és milyen jellegű ételeket szeretnék elkészíteni a várva várt szentestére. Tudom, hogy ez egy kívülálló, kevésbé karácsony imádó szemével egy nagyon furcsa és érthetetlen szokás mégis szeretném megosztani a legújabb dilemmámat a karácsony körüli előkészületekről. Alapvetően az egyik leginkább komoly probléma az adott ünnep körül, hogy számos fát vágnak ki csupán azért, hogy az embereknek maximum egy hétig ott díszelegjen a lakásába az egyébként tagadhatatlanul csodálatos karácsonyfa. Természetesen nem tagadom én is imádom az igazi fenyőt és szinte pótolhatatlan az a pillanat, amikor a fenyőfa illata átjárja a lakás egészét. De mégis annak ellenére, hogy szerintem is zseniálisan hangulatos feelingje van, az egész fenyőfázásnak úgy gondolom, hogy a természet épsége a földünk védelmezése abszolút megér annyit, hogy ne természetese fenyőt vásároljunk, mely egyénként még hosszú évtizedekig boldogan élne az erdőben, hanem kipróbáljuk a műfenyő alternatíváját. Az alábbiakban a műfenyők kiválasztására és azoknak a minőségéről szeretnék röviden írni.

Milyen műfenyő a legmegfelelőbb számunkra?

Alapvetően számos műfenyő létezik, mely tényleg a lehető legtágabb skálán mozog. Vannak egészen kicsi szinte kisasztalra helyezhető műfenyők és emellett, vannak olyan nagy fenyők, melyek elérik akár a 2-3 méter magasságot is. Természetesen ezek a műfenyők, mind térfogatuktól és függőek és viszonylag sok szempont alapján érdemes őket kiválasztani. Az első és egyben talán legfontosabb szempont az, hogy hosszútávon hova szeretnénk helyezni az adott műfenyőt, hiszen ettől függően kell kiválasztanunk a műfenyő méretét és terjedelmét. A második szempont az, hogy milyen körülmények közé helyezzük a fenyőt, hiszen ettől függően kell kiválasztani a formáját, gondolok itt arra, hogy keskeny legyen e vagy széles egészen terebélyes darab. Továbbá fontos szempont, hogy milyen minőségű műfenyőt szeretnénk, hiszen vannak olyan darabok, melyekről messziről látszik, hogy egyértelműen nem igazi, de emellett vannak olyan darabok is, melyekről még egészen közelről is nehezen lehet megmondani, hogy vajon az eredeti fenyő e vagy nem. Természetesen a nagyon minőségi fenyők általában sokkal drágábbak, mint a társaik. De emellett egy abszolút jó alternatíva tud lenni egy egészen pici, egyszerű műfenyő is.

Szintén fontos szempont, abban hogy milyen műfenyőt választunk az, hogy mennyi időre válasszunk fát, hiszen ha hosszabb távra tervezünk, akkor érdemes akár komolyabb összegű beruházást is végrehajtani. Hiszen lehet, hogy egyszer nagyon drága egy ilyen jellegű műfenyő, de utána évekig tudjuk használni és hosszútávon abszolút visszatérül az ára. Akit bővebben érdekelne, a műfenyők kínálata az látogasson el a https://dekortrend.hu/mufenyok.html weboldalára és válogasson kedvére a hatalmas műfenyő kínálatból.

A műfenyőkről, avagy milyen műfenyőt válasszunk?

Alapvetően számos műfenyő létezik az egészen olcsó, abszolút megfizethető kategóriától kezdve a csillagászati összegekig, melyek szinte már irreálisan sokat kérnek el egy olyan tárgyért, melyet jó esetben csak egy évben egyszer vagy képes használni. Úgy gondolom a nagy választás előtt érdemes tételesen átgondolni néhány szempontot, hiszen azért valljuk, be egy műfenyőt általában nem egy két szezonra vásárolunk meg, hanem hosszú évekre beruházóan. Éppen ezért vagyok amellett, hogy nem feltétlen ésszerű a legolcsóbb műfenyőt venni, amit az ember talál, hanem kicsit jobban érdemes utána járni. Több alternatívát megvizsgálni, és ha ezek mind megvoltak egy alapvetően közép kategóriás szép, jól kidolgozott fenyőt választani, mely, ha minden jól megy, igényesen tároljuk, és oda figyelünk arra, hogy tényleg a lehet, legjobb körülmények között legyen elcsomagolva, akkor akár hosszú évekig is a legszebb dísze lehet a karácsonyunknak. Az alábbiakban összefoglaltam a legfontosabb szempontokat és irányvonalakat, melyek alapján érdemes választani akár hosszabb távra is műfenyőt.

 Én személy szerint a környezetvédelem szempontjából abszolút átálltam a műfenyők használatára és abszolút nem bántam meg.