Vegytisztítás az Óceán mosodával

vegytisztitas_pic3

Mi az a vegyszer-, azaz vegytisztítás?

Száraz tisztítás a ruhák mosásának egyik módja, beleértve az olaj vagy a foltok eltávolítását organikus anyaggal kémiai oldószerek. Száraz tisztításnak nevezik, mert a mosás során a víz nem érintkezik közvetlenül a ruhaneművel.
A vegytisztítás kifejezése eredetileg Párizsból származik, Franciaországban, ezért gyakran nevezik „francia vegytisztításnak” is.
A száraz vegytisztítás előnye, hogy az öltönyök, gyapjúholmik és kényes selyemruhák tisztán, vasaltan érkeznek vissza, nem fakulnak ki és nem mennek össze.
A vegytisztítás fő jellemzője, hogy elkerülje a ruhaszövetek vízmosás okozta károsodásait, nincs zsugorodás, deformáció, jó színvédelem, nem könnyű a ruha elhalványulása, puha kéz, könnyen vasalható, és alaposan megtisztíthatja az olajat vagy a foltot a ruházaton.
A vegytisztítás olyan textíliákhoz alkalmas, amelyek nem alkalmasak mosásra, és könnyen elhalványulnak. Előnye, hogy megakadályozza a szövetszálak deformálódását és megtartja a szálak eredeti színét, és meghosszabbíthatja a ruhák élettartamát is.
A szárazon tisztított ruháknak speciális fertőtlenítő, sterilizáló hatása is van, nem könnyű a rovaroknak, könnyen megőrizhetők.

vegytisztitas_pic1

Az Óceán Mosoda vegytisztítás szolgáltatása

A mosoda 2002 óta foglalkozik textíliák tisztításával, vegytisztítással és bérmosással közületeknek, cégeknek és magánszemélyeknek egyaránt. Tevékenységi körükben megtalálható az irodai formaruhák és munkaruhák mosása és tisztítása mellett az öltönyök, estélyi ruhák, esküvői ruhák tisztítása, ágyneműk, lakástextíliák piperemosása, kézi folttisztítás, bőrök, nubuk és velúr anyagok tisztítása, vegytisztítás szolgáltatása is. Az Óceán Tisztítószalon oldala az alábbi linken elérhető:
https://www.oceantisztitoszalon.hu/, de Vasvári Pál utcai üzletükben is felkereshetjük őket hétköznaponként 8 és este 6 között, vagy akár telefonon is érdeklődhetünk.

A vegytisztítás előnyei

A vegytisztítás előnyei a következő három pontban foglalhatók össze.
Első sorban kényelmes, központi tisztítás, időt és erőfeszítést takarít meg. Idejét mással is töltheti, mintsem a mosással.
Erős folteltávolító képességének hála a legmakacsabb foltok sem okozhatnak gondot;
Védi a ruházati anyagokat!

Vegytisztítás az Óceánnál

Vegytisztítás esetén az Óceán tisztítószalon több lehetőséget is kínál az érdeklődők számára. A gyorstisztítóban már elérhető a házhozszállítás lehetősége is.
Így már cipekednie sem kell a szennyessel! Felveszik az érdeklődőtől a tisztítandó textíliákat, majd néhány nap múlva patyolat tisztán, frissen vasalva viszik vissza. A szállítási szolgáltatás maga, ráadásul ingyenes, amennyiben a tisztítás összértéke eléri a 8000Ft-ot. Az oldalon az árak menüpontban könnyen kiszámolhatja, hogy mennyibe fog kerülni a tisztítás.

Szolgáltatások a vegytisztítás mellett:

Amennyiben nincs ideje, energiája az otthoni mosással, ruhatisztítással vagy pedig a sok időt felölelő vasalással foglalkozni, akkor keresse fel az Óceán budapesti tisztítószalont és ott leveszik ezt a problémát az ember válláról, profi szakembereik készséggel állnak rendelkezésére szaktudásuk legjavával kiszolgálni, akár speciális ruhatisztítás igényeit is.
Amennyiben a ruhatisztítás nem várhat és azonnal van rá szüksége az embernek, akkor gyorstisztítás szolgáltatásuk igénybevételével a leadástól számított néhány óra múlva átveheti a frissen mosott, vegytisztított és kivasalt ruhákat, háztartási textíliákat.

vegytisztitas_pic2

Milyen szolgáltatásokat vehet igénybe a vegytisztítás mellett?

 1. Könnyed vegytisztítás az Óceánnál!
  Egyes ruhaneműk leggyakrabban kizárólag szárazon, vegytisztító géppel tisztíthatóak. Minden anyagot alaposan megvizsgálnak a tisztítást megelőzően a tisztítóban és ennek megfelelően fogják kitisztítani.
 2. Ágyneműk tisztítása a tisztítóban
  Szakértelmet és nagy odafigyelést igényelnek a függönyök, asztalterítők, ágytakarók, ágyneműk, huzatok és egyéb háztartási szövetek, textíliák is. Az üzletben dolgozó szakemberek óvatosan távolítják el még a legmakacsabb szennyeződéseket is, fehérítik, keményítik az anyagot, vagy éppen megóvják azok élénk színeit, hogy otthonában friss és varázslatosan tiszta legyen.
 3. Pofonegyszerű szőnyegtisztítás
  A szőnyegtisztítást technikai okok miatt csak 3,5 méter hosszig tudják vállalni és csak az üzletben tudjuk átvenni, háztól-házig szolgáltatást a szőnyegekre nem vállalnak.
  A szőnyegek tisztítását vibrációs elvű elszívós portalanítással kezdik, majd kézzel előkezelik.
  Ezután következik az egyedi mosás; a minőségi szőnyegtisztítás egyik alapkérdése, hogy minden szőnyeget olyan technológiával kell tisztítani, amelyik az adott szőnyeg típusához, és állagához a legjobban illik.
 4. Ruhatisztítás az Óceánnál
  A Budapest központi helyszínén lévő üzletnek köszönhetően könnyen és gyorsan leadhatja a ruháit az üzletben.
  A ruhatisztítás, teregetés, vasalás a dolgozó embernek mindig csak nyűg, hiszen sok más fontosabb és kellemesebb dolog van az életben, amire nem jut idő a házimunkák okából kifolyólagosan.